Thursday, July 23, 2015

Deseo del dia, cu crengi

Ma tot bantuie un gand de ceva zile. Ieri mai abitir.

Imi fac planuri cu ce copaci si pomi mi-as planta intr-o gradina. Treaba e ca gradina n-am. Insa bine ca am deja planul dendrologic up and running. Ma rog, up and rooting. De undeva trebuia sa incep, nu?

Imi place mult cum miroase Buxus, seara pe racoare si lancezeala. Musai niste Buxus. Si liliac.

Ador teii. Doi sau trei. Trebuie sa gasesc un specialist teiolog, sa imi recomande soiuri diferite, ca sa lungesc perioada cu miros de tei si flori de tei si adorare de tei.

Macar un brad. Macar un pin. Si macar o salcie. Si un castan. Plop nu vreau, desi imi place puful lor. Si imi plac si frunzele. Doi stejari. Un artar. Si un alt artar, de-ala rosu, adorabil.

Un platan si un mesteacan. Trei mesteceni, ca parca ei sunt mai frumosi in grup.

O magnolie. O familie de Gingko. Un arbore de matase, o placere mai recenta.

Ah, ah, si-un salcam. Sa aiba ce innebuni si la mine in gradina imaginara cu arbori imaginari ^_^

Doi smochini, doi meri (unul musai sa fie golden), trei piersici, doi caisi, un cires, un visin, doi nuci, doi aluni, trei peri, un corcodus. Un lamai. Un maslin. Or creste in Ro?

Bref, am nevoie de mult-mult pamant, pentru a-mi face un parc dendrologic. O sa-l botez, understatment-like, 'Gradina' :P

PS: pe post de segundo deseo del dia, in toamna asta vreau sa ajung la parcul dendrologic din Simeria. In octombrie, cand vor fi ruginit ca in povesti frunzele. Mergem? Hai.

-sursa foto-

No comments: