Sunday, October 5, 2014

Contra-stele

Am o credinta de o tarie ridicola in karma. Pana si de mine ma indoiesc mai des decat de karma. Nu, nu, ca de mine oricum ma indoiesc zilnic de multiple ori. Pana si de Iepurele ma indoiesc mai des decat de karma.

Stiu cu aceasta siguranta ridicola a sectantilor ca nu intalnesc pe nimeni intamplator. Asa ca ma uit cu uriasa atentie la oamenii care raman pe langa mine, mai aproape sau mai departe insa acolo. Stiu ca ne spalam reciproc karma pentru un viitor mai bun. Asa, printre spume, clabuci, baloane, detergenti, ligheane si bai, ma sterg pe la ochi de apa si ma uit cum sunt facuti. De cele mai multe ori, din contraste.

Are neglijenta, neatentie si repezeala in coaja insa fragilitate, foame de iubire si multa caldura in crema.
Altul are miez de tandrete, dorinta de viata de familie asezata, foame de alint si rasfat si grija, insa nu se vad decat daca pui microscopul pe ochii catifelati, sa i te uiti in suflet. Crusta de la exterior e manjita cu vulgaritate, pretentii si semidoctism si daca te blochezi in ea, pierzi miezul.
Micuta, isteata-foc, foarte muncitoare, iute, ai zice ca nimic nu contrasteaza la ea, e toata un dragalas bloc unitar. E insa ceva amar si placut in acelasi timp in ea, ca atunci cand rontai o boaba de cacao. Nu stiu unde o sa ajunga, insa are in ea combustibil pentru o viata lunga, plina si frumoasa.
Longilina si usor masculina, a la Diane Keaton, sobra si inflexibila, te surprinde cu rabufnirile de culoare dintr-o pereche de cercei, o vorba mai decoltata, o poveste spusa cu patima. Parca ar fi un vulcan noroios care erupe margarete din cand in cand, nu exista un program fix asa ca ai face bine sa fii pe faza pentru spectacol.
O foarte tanara si blonda femme fatale, cu tot ce inseamna asta, care cauta incuviintare si acceptare ca din partea unei surori mai mari.
Un omulet mic, slab, fragil, de o delicatete de portelan dantelat, care poate duce in spate greutati mari, bagaje personale si nu numai, alti oameni, frustrari si tracasari vechi de ani.
Scund, legat bine si hranit idem, construieste pe interior niste dantelarii de exprimare si de gandire mai fine decat un pianist frumos dresat din frageda pruncie.
Ah, si papusa delicata, frumoasa-coz insa la fel de rea si limitata sufleteste.
Sa nu mai vorbim de un tip despre care doar mi s-a povestit, un racket rus de doi metri si vreo 120 de kilograme care a participat la un workshop de aprofundare a masculinitatii.

Fiecare cu contra-stelele lui.
Veniti in jurul meu ca sa ma ajute sa mai spal jegul de pe karma personala, pentru o mai buna viata viitoare.
Pe care ii calc pe nervi, coada si bataturi ca sa isi mai clateasca ei karma.
Care ma irita analog.
Care ma lauda si ma ridica in slavi ca sa invat eu sa fiu smerita si constienta ca nu prin mine am ajuns cum ma vad ei. Ci prin ei, cu contra-stelele lor.

No comments: