Tuesday, August 12, 2014

Fetitele usor mai trecute

Jur, pana acum nu am intrat in niciun grup uman in care sa nu observ urmatoarea axioma feminina: femeile cu mai multi ani, deci usor mai trecute sunt rautacioase, dispretuitoare si pline de rea-vointa fata de femeile tinere. Multiplicat cu coeficientul de frumusete / dragalasenie al celor din urma.

Jur, de cand am observat asta, ma intreb cu o cvasi-disperare data de neputinta de a intelege: de ceeeeee?

Din gelozie pe prospetimea celor din urma? Care vine la pachet cu multa ne-cunoastere si cu multa ne-simtire si cu multa ne-intelepciune? Cu o lipsa de tact formidabila, cu o cantitate atat de mica de gratie?

Din gelozie pe frumusetea lor? Cu care se obisnuieste orice pereche de ochi, given enough time, si care nu tine loc de interesant, incitant, fascinant, chestii ceva mai durabile si care sunt mereu altfel, mereu surprinzatoare, never boring, pasibile sa devina doar mai bune cu trecerea timpului?

Din gelozie pe fundurile lor mai tari si mai ferme? Care se duc intr-un an de neglijenta, culcat dimineata si shaorma si se pot reconstitui doar cu multa munca si multe geno, de catre o femeie inteleapta si care stie ca viata e greu si transpirat daca vrei fund ferm?

Din gelozie pe faptul ca au mai multa viata inainte decat ele? Da, da' si aia din urma a fost muuuult mai putin palpitanta si plina de povesti decat a lor.

-sursa foto-
Jur, nu inteleg de ce nu le privesc cu mai multa ingaduinta, cu mai multa blandete, cu mai multe maini de ajutor si vorbe bune garnisite cu sfaturi.

Sau te pomenesti ca au trait si ele atatia ani degeaba, pentru ca nu au ajuns sa descopere nucleul a ceea ce inseamna a fi femeie: bunatatea, blandetea, grija, tandretea.

Sau te pomenesti ca au ramas si ele niste fetite care sar elasticul in fata blocului si sunt geloase pe fetita cu rochie mai frumoasa si codite mai maiestrit impletite, venita de la scara vecina.

No comments: