Monday, August 11, 2014

Adorabilele amprente de gem de zmeura

Cat de ridicoli suntem cand ne place de cineva si acest sentiment inca sta si creste in noi, fara sa fi fost declarat sau pus in act cumva...

-sursa foto-
Exact ca un copil in perioada preoperationala mica, ni se pare ca daca ne-am acoperit noi ochii cu mainile si nu-i mai vedem pe ceilalti, nici ei nu ne mai vad. Exact ca un preoperational mai maricel, care a mancat gem de zmeura pe furis, a lasat amprente de gem pe clanta usii si se jura, cu pete zmeurii pe la comisurile gurii, ca n-a fost el, mami.

Ni se pare ca nu se observa lupta pentru control din vocea cu care ii cerem ceva ce dorim sa para dezinvolt. Ca nu aude nimeni ideea de raguseala si adierea de tremur din vocea care, alminterea, e puternica si ferma, deloc ezitanta. Ca nu vede nimeni ca ne sclipesc ochii, ne zambesc singuri si ni se maresc pupilele. Ca ea nu observa nota de mirare incantata din atingerea mainii care poposeste pe umar mai mult decat e cazul, cat toata fraza.

Doar ni se pare.

Ni se pare ca nu se aude ca ne-am oprit respiratia, intentionat si premeditat, ca sa ne concentram mai bine pe clipa scurta a unei explicatii care, desigur, necesita o intrare adanca in spatiul foarte personal. Atat de adanca incat se simte caldura radiind din pielea celuilalt. Ca obiectul dorintei nu observa cum amicii nostri al tanto cu situatia zambesc pe sub mustati sau isi dau coate din priviri atunci cand zisul obiect se apropie de sau discuta de-a dreptul cu doritorul. Aceasta din urma situatie pare chiar desprinsa dintr-o comedie. Romantica, desigur :))

Ni se mai pare ca nu se observa ca intrebam banalitati doar ca sa ne aflam in treaba. Sau ca cei din jur nu observa conversatia secreta care curge pe sub conversatia oficiala. Eu bag mana in foc ca aceia mai sensibili dintre ei vad si tremurul de caldura din zona plexului solar.

E ridicol si, desigur, adorabil simultan. Sa ne lingem mai bine colturile gurii si degetele de gem de zmeura de placere, asadar. Sau nu, ca e mai mult adorabil decat ridicol si pe mine sa vad asa ceva ma face sa zambesc automat, de oreja a oreja, fara sa ma pot abtine. Iar lumea are deficit de adorabil si zambete largi de neoprit, nu vi se pare?

No comments: