Wednesday, February 12, 2014

Ne intelesii

E bine sa pastrezi pe langa tine o mana (manuta?) de oameni cu care te intelegi mai pe sarite, mai in diagonala, mai deloc. Oameni pe care nu ii intelegi, caci asta e de multe ori reciproc.

Un motiv, mai ales daca iti tot ies in cale cu oaresce frecventa, ar avea iz de ezoterism: neterminatele, neplatitele, nedusele.

Apoi, daca ti-i imaginezi mancand de la Fabrica de Sticla (mai stii, replica aia amuzanta din copilarie) si dandu-se de trei ori peste cap pentru a se transforma in oglinda, ei iti vor arata cu claritate si ceva taiosenie toate lucrurile care sunt in neregula la tine. Bref, tot ce te irita, te enerveaza, te scoate din sarite la ei.

Cel de-al treilea si cel mai important motiv: comparativ, iti dai seama ce nepretuiti si minunati sunt cei cu care te intelegi, cei pe care ii intelegi si analog. Apreciezi ce elegant si lin curge o discutie cu ei, ce limpede poate fi suvoiul care uneste doi oameni, cat de usor e sa comunici cu cineva care iti stie felul pentru ca e si felul lui.

Sa multumim, zic, pentru ambele categorii, mai abitir si cu pasiune pentru cei din urma!

PS: nu-i asa ca-i cunosti, pe ambii, din primele interactiuni? Ce minune o mai fi si felul asta de (re)gasire...

2 comments:

Magarul de Aur said...

Vreo intalnire de care ti-a parut rau? ;)

Eu, fiind mai putin ezoteric ii dau dracului pe aia cu care nu ma inteleg si nu caut deloc sa ma intalnesc cu ei sau sa-si tin pe langa mine.

Stii ce bine imi e?

Dănu said...

Citesti ganduri? Da, chiar asta a fost. Nu aveam eu ce face cu alea trei ore?

Am notat si recomandarea ta :)