Thursday, January 16, 2014

Inchis pentru inventar

"Knowing what you've got. Knowing what you need. Knowing what you can do without. That's inventory control."

-sursa foto-
Uite un exercitiu bun, de facut periodic, macar la schimbul de sezon. Mai ales ultima parte mi se pare grozava. Sa te gandesti la ce lucruri poti renunta si viata ta sa ramana la fel de buna, ba poate chiar usor mai buna. Nu doar haine, colectii inutile de creioane, accesorii multe si proaste, daruri nepotrivite si gramezi de obiecte care, teoretic, au fost cumparate ca sa ne faca sa ne simtim mai bine si pe care nici nu le mai observam dupa ceva luni. Nu doar asta.

Idei vechi si uzate, idei vechi si neadevarate, idei vechi si rele. Oameni care ne agaseaza, trag de noi in feluri neplacute si invazive, ne spun rautati acoperite cu un strat de fond de ten, cat sa doara si sa nu poti reactiona, caci, deh, fardul e la locul lui si arata bine si poate esti tu prea sensibil iar asta e mereu un no-no intre oameni. Obiceiuri pe care le tot taram dupa noi ca evadatii lanturile. Locuri de munca de-alea ca mojarul si pistilul, din care iesi in fiecare zi mai putin decat ai intrat si nu te prinzi de la inceput ca te micsoreaza. Piei vechi, aspecte ciobite, margini zdrentuite. Dureros: relatii.

Si dupa ce ai facut inventarul, cu ziare in geamuri, praf peste tot si nota scrisa de mana si lipita pe usa, comme il faut, te apuci de curatenie si deschizi magazinul din nou, intr-o buna zi. Acum curat-luna, cu mai putine produse mai bine si cu cap expuse, cu mai putini cumparatori insa de-aia misto, fideli si de cursa lunga, cu vanzatorul asa bine dispus de ti-e mai mare dragul.

Minunat film Revolutionary Road, doar ca nu l-as recomanda nici in ruptul capului cuplurilor casatorite. Depaseste dureros Contextul Epocii si se repede pradator la Natura Omului in Relatie Civila cu Alt Om cu Aceeasi Natura. Minunata si cartea. Asa, pentru simetria inventarului.



1 comment:

Anonymous said...

Accesati flysky.ro!Veti gasi aici o multime de variante ieftine de zbor!Eu am cumparat si am fost foarte multumita!