Saturday, December 21, 2013

Afara*365

Inauntru este locul meu favorit. Inauntru poti sa faci toate lucrurile placute si gustoase ale vietii. Inauntru poti sa vezi un film-doua-mai multe, sa stai de vorba, sa citesti intins pe burta, sa iubesti in fel si chip (afara cica ultragiezi bunele moravuri ale celorlalti ;) ), sa invarti o placinta, sa mai nascocesti o supa, sa ordonezi lucrurile dupa cum vrei. Tot inauntru poti sa rasfoiesti fotografii, sa cotrobai prin cutiile cu amintiri, sa impachetezi cadouri, sa vorbesti la telefon cu picioarele pe perete, sa faci exercitii. Inauntru poti sa te incretesti de tot intr-o cada plina cu apa calda si variate infuzii, sa aranjezi hainele pe culori, sa umpli tot inauntrul cu aburi de lavanda.

As putea continua asa cale de multe randuri, atat de multe exemple de lucruri gustos de facut inauntru pot gasi. Din fericire, am o minte extensibila si apreciez foarte multe si din cele ce se pot face afara.

Afara poti sa alergi, sa sari coarda fara sa o agati de lustra, lampadar, scaune, galerie, colturi diverse, oglinda, teanc de hartii 'urmeaza sa le sortez'. Afara sunt muntii, nisipul, frunzele, papadiile, pietricelele si conurile de brad. Afara, cand te plimbi, peisajul e mai variat si mai putin repetitiv :P Cea mai mare parte din spectacolul uman e afara si, la naiba, toata natura e afara.

Imi place si afara insa... maaaaama, cat de multe zile lipite as putea sta in casa! Nici nu vrei sa stii. Nu ma plictisesc, nu devin agitata, stiu sa fac mancare buna din aproape nimic, am nevoie de putini oameni iar unde stau eu intra pe geam doar aer de calitate, rasariturile, apusurile, vantul si vrabiile se vad si se aud de minune. E drept ca mi se face dor de cate o plimbare, insa pe principiul qu'ils mangent de la brioche, daca nu au unde sa se plimbe, mai abitir sa danseze!

-sursa minunatei foto, cu nostalgie dupa unul dintre drumurile spre bunicii paterni-
Pentru la anul, una dintre provocarile pentru animalul prea domestic din mine va fi sa ies din casa in fi-e-ca-re zi. 

Dimineata, in miez de zi, pe-nserat sau noaptea pe luna. Pe uscat, soare, vant, ploaie, ceata, arsita, caldura umeda. Cu treaba, cu placere, cu nevoie sau pur si simplu. In doua picioare, in multiplu de doua picioare si chiar daca raman, temporar, intr-un singur picior. *365.

Asa. Acum v-am spus si voua. Sa ma trageti de maneca atunci cand ma prindeti, de preferat inspre afara ;)

Voi ce provocari ii pregatiti in 2014 lenesului interior?

No comments: