Sunday, September 22, 2013

Ceaiul de duminica (2)

Vaaai, ce-mi mai place toamna! Cel mai mult. Toamna e mai gustoasa, mai eleganta, are aerul mai proaspat si lumina mai blanda, e mai frumos colorata, are prune, struguri, pere, ceai cald si placinte, are scoala, rechizite, carti... Dintre lunile ei prea putine, o ador nespus pe octombrie si abia o astept. Pana atunci, o mica oda lunii septembrie :P

  • dar mai intai sa pornim muzica:
  • musai de vazut 'September' al lui Woody Allen. I love-hate him, pentru ca si el e nemilos cu toate personajele lui insa ti le arata astfel incat sa-ti vina sa le iei in brate si sa le mangai, sa le spui there, there, o sa fie bine. 'Where's the vodka?'
  • un fel de chestionar, puternic, direct si introspectiv, de facut poate chiar in dupa-amiaza asta, cu o cana de ciocolata calda alaturi. Nu neaparat de unul singur! Pentru ca dupa atatea luni de superficialitate de vara o sa te trezesti ca ai devenit, ca nu mai esti la fel cum iti aminteai si cum isi amintea.
  • the yumminess - the prettiness - the creaminess! Toate gramada, pe niste felii de french toast reinventat in tiramisu de catre Ioana, in mansarda ei cu bunatati. Nu am facut inca insa daca ma mai uit mult o sa ajung sa le visez si atunci nu o sa mai am scapare. Cand ai visat, e semn clar, domn'e! Am stiut ca e o reteta pentru mine atunci cand am citit "in acest amestec se lasa la inmuiat felii de paine (destule)" :D In traducere, multe.
  • articolul asta e in spaniola dar e cu fotografii, nu-i bai. Cele mai frumoase 10 peisaje din lume. Clasic, clasic, pun prinsoare pe zece prune carnoase ca stii deja sa-mi enumeri cateva. Am trecut pe lista mea cu lucruri-de-facut sa ajung la Yunnan, sa sed pe-o buza de deal si sa-mi balangan picioarele in gol, admirand peticele astea minunate. Cat de frumos trebuie ca arata toamna!

No comments: