Saturday, August 3, 2013

Meschinarium

-sursa foto-
Pentru o persoana care cauta cam des pluralul corect in DOOM, ma irita cam grav i-uri +/-, "va apare", spatiu inainte de virgula, "sa aib/ve" si "trebuiesc corectate". Deasemenea, sa-mi explice cineva de ce se renunta la folosirea majusculelor pentru nume si la inceput de propozitie. E mai greu sa apesi capslock decat e sa apesi shift?

Meschinarium humanum est. De unde se vede ca ne place sa umflam cu pompa greselile altora si sa le bagam sub parchet pe cele proprii.

7 comments:

Monica said...

nutresc speranțe că ți-ai dat seama că să aivă al meu e așa, de culoare din alte timpuri.

Dănu said...

Monica, ma topesc dupa cuvintele cu culoare pe care le descoperi :D

Insa cum chelul nu are tichie de margaritar, asa si eu caut sa vad cum se spune corect mai mult de un ecler pentru ca nu stiu, ezit la chibrit*2 si totusi dau ochii pe spate la virgulele altora. Merit toate urechelile de sine pe care mi le administrez si sper ca in timp vor avea efect.

rusoaica said...

Ba nu le meriti, pentru ca de bine, de rau, tu nu esti ignoranta, si incerci sa te perfectionezi, sa evoluezi si sa te corectezi. Urechelile le merita cei carora li se pare ca "asa e normal", sau - mai rau - cei carora nu le pasa "cum e normal"..

Dănu said...

Iti multumesc pentru vorbele bune :)

Magarul de Aur said...

Mai, pe mine ma amuza cum iti pui tu cenusa in cap din cel mai mic motiv. O sa fiu de acord cu Rusoaica aici: sa caute si ei in dictionare daca nu vor sa primeasca lectii de gramatica. Acum nu o sa-i lasam in necunoastere, poate altul o sa fie chiar rautacios, nu doar prevenitor si, e drept, cam pedant.

De unde pana unde meschinarie...

Dănu said...

Din lipsa de eleganta, Magarule. Se gasesc destui care sa vrea sa dea lectii altora, caci sunt prea destepti pentru aceasta lume. Hai sa nu ne numaram noi printre ei. Cica bunatatea bate la fund desteptaciunea ;)

Dănu said...
This comment has been removed by the author.