Friday, December 14, 2012

Cine mi-a aratat primii fulgi

Mergeam alaturi de Ani pe bulevard, cu scopul declarat de a ne extazia in fata luminitelor sarbatoresti din centrul orasului. Asta si faceam cand, din partea opusa, au navalit doi copii, un baiat si o fetita, urmati de parintii lor. Parintii mergeau la pas iar copiii alergau in toate directiile deodata, cu ochii pe sus, la lampioane. La-la-la-la-la ;)

Dintr-o data, au inceput sa strige intr-un glas ca "maaaaama, maaaama, a inceput sa ninga, uite, uite fulgii sus, la lumina!". Sus, in cercul luminos din jurul lampadarelor stradale, pluteau primele incercari de fulgi din aceasta iarna. Abia dupa cateva minute a inceput sa ninga pe bune. La inceput de Magheru abia sosise iarna iar la sfarsit de Magheru se instalase comod. Si Ani si eu aveam fulgi pe gene :)

Multumita lor am vazut, pentru prima oara in viata mea, cum incepe iarna. E la fel de frumos sa vezi primii fulgi pe cat e sa exclami surprins "oooooo!" in fata unei paturi matinale de zapada asternuta pe furis, pe cand tu dormeai.

Zilele astea sunt cam trista si furioasa cand citesc. Citesc Francoise Dolto si ma intreb de ce strica parintii copilul perfect pe care l-au facut. De ce nu invata ei din atata vitalitate, din atata prospetime.

No comments: