Friday, July 6, 2012

Tu le-ai pus acolo

 Acesta este unul dintre acele lucruri pe care mi-as fi dorit sa le inteleg mult mai devreme. Intr-o lume ideala, in care nu intelegem lucrurile atunci cand e cazul sau cand e musai ci atunci cand e bine sa le stim.

Stii cum devine treaba cu liniile alea subtiri, dincolo de care un lucru se preface in cu totul altul? Cam la fel devine si cu situatiile in care adevarul e la mijloc :) De exemplu, in a invata pe cineva, este deopotriva corect "If they don't get it, maybe you're not giving it to them" si "Pot sa-ti explic, sa-ti arat, sa-ti povestesc, sa te implic. Nu pot sa inteleg si sa muncesc in locul tau." (despre care scriam si aici ).

Doar ca nu ma pot abtine sa nu observ cat de bine merg lucrurile cand inveti pe cineva care iti este mai lejer. Din motive diferite, toate culminand, in realitate, cu faptul ca iti este asemanator: e "ca tine". Cat de mai "ca tine" se poate. Uite un exemplu de  exces de ego datator de rezultate bune.

Cand dai de cineva care e mai putin ca tine apar denivelarile in drumul pe care il aveti de parcurs impreuna. Este posibil, si de enorm de multe ori asa se si intampla, sa treceti cu bine peste denivelari. Sa invatati din ele mai mult decat ati fi invatat din drumul drept al asemanarilor.

Doar ca...

Doar ca, ian de te uita, ce fermecator semnal, pentru cine vrea sa-l vada! Cand ai dat de denivelari in drumurile tale, TU le-ai pus acolo. Cand te-ai oglindit in partenerul de drum si ai constatat ca nu esti tu in oglinda, e teribilul Altul.

Asa ca... daca ei nu pricep si nu pricep, poate iti iei niste timp sa te faci pe tine sa pricepi, mai intai :)

(cu multumiri lui E. si harniciei si perseverentei ei)

2 comments:

G.I. said...

Intotdeauna bune reamintirile. E grav cand uitam adevarul truismelor.

Danonino said...

Frumoasa coincidenta citatului. Asa spune si Alexandru Paleologu :) Il citesti? Iti place?