Monday, March 12, 2012

Cum sa te opresti din ras. Rasul in momente nepotrivite.

Dupa o cautare pe google, cele mai relevante pagini au fost astea doua:

Rememorand, desi am incercat instinctiv cateva dintre solutiile lor, rezultatele nu au fost deloc bune :)  Adica, ma rog, sa razi e bine doar ca e recomandat sa privesti situatia din punct de vedere ecologic.

Cum am reusit, intr-un final, sa nu ne mai hlizim ca niste gradinitisti:

1- se iau cei doi sau mai multi gradinitisti si se separa. Sa se uite unul intr-o parte, altul in orice alta parte diferita de prima. Orice firmitura de eye-contact strica rezultatul anterior.
2- se insipra adanc, se expira prelung tot aerul din plamani si se sta asa cateva secunde. Nu poti rade fara aer si orice incercare va rezulta intr-un fel de tuse care s-ar putea sa-ti ia gandul de la hlizit.
3- se urmareste cu privirea ceva, orice altceva in sala. Poate decorul, poate chiar concertul, ca doar de-aia te-ai dus acolo in primul rand. Se urmareste cu multa atentie, pentru a absorbi toate detaliile. Asta va deturna eficient atentia.
4- ... sau, daca asta nu merge, se inchid ochii si se acopera urechile. Deprivarea senzoriala ar trebui sa te faca sa re-incadrezi diferit toata situatia.

Cam atat de pe frontul Hi-hi-hi, back to you!

PS: in indelungata mea cariera de hlizit in momente nepotrivite nu am fost inca nevoita sa ma simt ingrozitor pentru ca pe mine m-a bufnit rasul cand un bun prieten a cazut pe scari sau a alunecat pe gheata. Multumesc lui Dumnezeu. Desi stiu pe cineva care... :D

4 comments:

Miha said...

Taaaaaaci! Erai si tu atunci? :D

Danonino said...

Mai, nu. Vorbesti despre cum ca tu ai fi ras cand a cazut cineva pe scari? Nu :)

Dar e interesant cum se simte omul si reactioneaza :P :))

anunturi gratuite said...

Te gandesti la ceva foarte urat...

Danonino said...

:)) Sunt convinsa ca este o solutie buna, mai ales pentru cei mai vizuali dintre noi.