Monday, October 24, 2011

Ministerul de Cuvinte si Inventii si Mangaierile din Miere

Sa se faca un minister nou si cu adevarat util. Ministerul de Cuvinte si Inventii. Sa fie angajati acolo toti cei care fac jocuri delicioase de cuvinte, toti cei care scot din geamantane prafuite vorbe gustoase si le folosesc. Sa colaboreze ministerul asta cu Institutul de Lingvistica Iorgu Iordan si cu profa cu care am facut eu in liceu meditatii la romana deoarece credeam ca o sa dau la Limbi Straine. Statea pe strada Theodor Burada, avea casa plina de pisici, tinea orele intr-o mansarda adorabila si iubea si folosea cuvinte rotunjoare si nedreptatite. Ah, si sa il aiba ca membru corespondent pe Salman Rushdie.

Si sa-mi zica si mie Ministerul asta de ce nu exista un cuvant care sa spuna despre senzatia aia de mangaiere pe cerul gurii pe care o gasesti intr-o lingura varfuita (tot vorba vine :P) cu miere de tei cu cristale, lucioasa si parfumata ca adierile din iunie.

Cum sa o descrii intr-un singur cuvant?

De-aia sa existe Minsterul, ca sa am unde sa intreb si sa nu mai pierd timp pretios si dulce. Caci vai, senzatia se topeste repede si trebuie improspatata cu alt preaplin de lingura din mierea mangaietoare. Si cu altul...

Si doar stim cu totii unde duc intr-un final excesele de mangaieri, nu?

No comments: