Tuesday, July 26, 2011

Trei tipuri de oameni de tinut aproape

Sunt trei tipuri de oameni pe care e bine sa-i tinem pe langa noi. Sau sa stam noi pe langa ei.

Primul tip sunt oamenii "si eeeeu". Cei cu care ai multe in comun. Descoperiti ca va atrag aceleasi carti din rafturile unei librarii. Ca va plac citatele si ca le colectionati. Ca cititi putin din biblie in fiecare seara. Ca aveti colectie de cani. Ca va plac aceleasi culori. Ca aveti valori comune. Ca sunteti cam la fel de incapatanati. Ca va doriti acelasi numar de copii. Ca va plac camasile albe. Ca porniti televizorul doar cand calcati. Daca iti recomanda ei ceva, poti fi sigur ca iti va placea. Ca nu puteti suferi sa beti cu paiul. Ca aveti grija sa nu calcati melci. Credeti in reincarnare. Va impuneti perioade ascetice, sa nu vi se urce viata la cap si sa nu o mai apreciati suficient. Aveti cuvinte care va plac mult si le tot folositi, de exemplu "bref".

Bref, suma trasaturilor comune e atat de mare incat pareti acelasi obiect de imbracaminte pe o culoare diferita. Sau aceeasi culoare pe o textura diferita.

Mare prostie sa nu tii pe langa tine un om "si eeeeu" atunci cand dai de el. Mare prostie sa-l lasi sa se duca, sa-l gonesti chiar tu sau sa nu-l tii sus pe lista de prioritati.

Al doilea tip. Piesele de puzzle care se imbina perfect. Sunteti diferiti insa perfect de complementari. El analizeaza, diseca, tu vezi ansamblul: imbatabili impreuna. Tu faci liste cu pro si contra, el impinge juma' de lume, atat de mult ii place ideea si crede in ea. El te provoaca sa cresti, sa ai curaj, tu il inveti sa aiba rabdare si sa se miste incet cand e cazul. Tu o respecti si ai vrea sa fii ca ea doar ca ti se pare atat de greu si atat de perfect, ea te adora si ar vrea sa fie ca tine doar ca i se pare atat de greu si atat de perfect. Oamenii "ce mirare ca esti".

Esti mult, mult mai mic daca nu stii sa stai pe langa ei. Sau daca nu reusesti sa-i tii pe langa tine. Nu doar ca ajungi mai putin departe, chiar s-ar putea sa nu te misti de pe loc.


Al treilea tip. Familia. Surorile, fratii, vreun unchi, o bunica, mama, tata. Oamenii "binecuvantare". Despre ei am sa tac. Desi sunt multe de spus, cuvintele sunt mici.

Departe de ei poti sa pleci. Si ei de tine. Va veti intoarce, e la fel de cert ca ziua care vine dupa noapte.

2 comments:

Miha said...

Si cei de care te sprijini la nevoie, care iti intind o batista cand stranuti...?

Astia ce mai sunt?

Danonino said...

Astia sunt un subtip de familie.