Thursday, July 14, 2011

The path to inner peace, cu Sebastian

Chiar si un capat de ata are doua parti de unde il poti apuca. Si o macaroana idem. O carte are doua coperte, un pahar e fie jumatate plin, fie jumatate gol. De ce sa fie altfel cu pisicile?

Pai tocmai, ca nu e.

Avem, pe de o parte, ghemotoacele calde si pufoase care se alinta pe langa tine cand le e foame si chef de-un scarpinat (si tie ti se pare ca le e drag de tine) pentru ca stiu ca tu esti the only trustworthy provider around.

Pe de cealalta... avem covoare si perdele facute franjuri, zdupaieli disperate si intreceri cu un usain bolt imaginaro-pisicesc cand ti-e lumea mai draga, obiecte iubite si cu valoare sentimentala ca altfel nu le-ai fi pastrat la loc de cinste facute cioburi, tandari si eternii franjuri, avem redecorari postmoderniste prin casa atunci cand lipsesti (Gramada-Nouveau), content de litiera strategic dispus in toate punctele cardinale, de mai multe ori pe zi. Avem plante decapitate in diferite grade, probabil in functie de indiferenta cu care i-au raspuns la salut onor motanului. Avem pamant amestecat cu pietricele din litiera amestecat cu bucati din reviste de colectie amestecat cu o rola de hartie igienica extrasa dintr-un dulap dealtfel inchis, artistic dispuse intr-o capodopera de a carei efemeritate tii mortis sa te ocupi in miez de noapte, cand revii acasa usor obosit si dornic de zzzzz instantaneu.

Stimabilul Sebastian s-ar putea lansa intr-o fulminanta cariera de patience guru. Dupa ce l-am primit in teste, promit cu mana pe inima ca programul lui, "The path of the 254 mischiefs a day to finding zen& inner peace" functioneaza. Pacat ca nu am tinut un jurnal ca sa pot posta acum un grafic al cresterii exponentiale a rabdarii mele. I tell you, dupa doua saptamani cu Sebastian nimic nu ma mai poate scoate din sarite. Iar costul este infim: apa e for free de la robinet, mancarea nu costa mult, scarpinatul si alintatul si the silly voices sunt regenerabile si din belsug, veterinarul e one-time fee.PS: daca vrei sa a) faci pe cineva cu capul sau sa b) verifici potentialele reincarnari ale lui Buddha in acest mod simplu, sugestia mea e sa-i dai in grija un motan de doua luni, usor isteric si partial salbatic, cu adhd pisicesc. Either way, you'll succeed.

PPS: results may be hard to tell apart ;)

No comments: