Monday, June 27, 2011

Mez

Mi-am propus ca anul asta sa invat ceva maghiara. Stiu deja doua-trei vorbe de mai demult, imposibil de folosit pentru ca printre ele nu se numara niciun verb. De cand cu propunerea interna (eu catre mine) nu am miscat vreun degetel in directia respectiva.

Si uite cum in weekendul asta am invatat primul meu cuvant maghiar, de la o frumoasa cu ochi albastri cu cerculet negru inauntru, care imi zambea rapitor cand imi facea ceai de cirese amare. Mez. Miere. Nu ca m-as simti vreo speciala, le zambea si altora, am vazut-o eu :P Da' pe mine m-a invatat sa spun mez si koszonom cu multe punctulete pe deasupra.

6 comments:

Magarul de Aur said...

Sunt subiectiv. Ma cutremur de neplacere cand aud maghiari vorbind. E asa fandosita pronuntia! Si stiai ca e una dintre limbile cele mai depresive? Se pare ca e de la multele sunete inchise.

radiowhisper.com said...

Buna Seara!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper – un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi luăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la asculta_whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

http://www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!

Dorin said...

Pozele din Parcul Ioanid sunt foarte frumoase...Mi s-a facut dor de zona aceea...Trebuie sa faca o plimbare in week-end pe acolo daca vremea e propice...

Danonino said...

@Magarul: esti subiectiv si urecheat :P
Da, auzisem ca este o limba cu multe sunete inchise si din acest motiv suspecta sa cauzeze tristete. Exista chiar o piesa cunoscuta ca The Hungarian Suicide Song, se pare ca se arunca de la balcon oamenii pe capete dupa ce o asculta. Cauta pe youtube Gloomy Sunday.

Eu am ascultat, cred ca am anticorpi de tristete :)

Danonino said...

@Dorin: musai sa faci. Iar daca nu e vremea propice, o plimbare mai scurta :)

Miha said...

Si cum se pronunta, chiar asa cum se scrie?