Thursday, May 19, 2011

Mirosuri care imi plac

  • mirosul de caldut, fie ca vine de la un cuptor care a facut minunatii, fie ca vine de la o seara calda de final de mai;
  • norisorii aromati de deasupra ceaiului de musetel;
  • cum miroase cand rupi o bucata dintr-o paine cu ulei de masline;
  • verdeata tocata;
  • iarba proaspat cosita;
  • cardamomul;
  • untul de cacao; de fapt cred ca-mi place ca miros eu ca o ciocolata buna cand il folosesc :P ;
  • mediterraneo;
  • as a matter of fact, destul de multe parfumuri de domni (blv soir pour homme, the yummm, gustul de bomboane fondante din gaultier2);
  • teiul; ah, cum il mai astept...;
  • mirosul de praf umed al floricelelor mici si albe care impodobesc in perioada asta gardurile vii din oras;
  • mirosul de dulceata al florilor de piersic;
  • rotunjimea si completitudinea din chanel allure, de data asta for us ladies; parfumul perfect pentru cei care simt ca sunt mai multi oameni all rolled into one;
  • uhmmm, domestos. Imi place pe bune. O pasiune dubioasa pe care o impartasesc cu fostul motan Yeti, care obisnuia sa pandeasca podelele proaspat spalate si sa sa tavaleasca si rostogoleasca pe jos, cat era de mare si pufos;
  • pandispan cald; mar copt;
  • paine prajita cu unt, miere din belsug si un praf de scortisoara;
  • mirosul moale dar intepator de umezeala de la metrou; sau cand scot capacul care acopera tevile de la baie pentru a citi contoarele de apa;
  • mirosul jucaus si de mamica al orezului cu lapte si cateva visine din dulceata pe deasupra;
  • aroma usor salbatica a carnii facute pe gratar, cu (foste) lemne;
  • menta. Minunata inventie a naturii, care miroase a excursii cu bicicleta, a joaca prelunga din copilarie, a descoperire;
  • ploaia de primavara-vara;
  • cand se taie un pepene rosu sau verde, depinde de unde il privesti; daca ai nari atente si bine dresate, o sa simti cum miroase a iarba, a pamant si abia apoi a dulceata care te gadila pe cerul gurii;
  • aburii de cafea, caramelul;
  • degetele aromate cu portocale;
  • pacea si curatenia si vara din lavanda;
  • piata in lunile de toamna;
  • puisorii galbui de cateva zile;
  • eterna aroma de mosc din parfumurile cu care se da mama;
  • mirosul apartamentului, cand nu am mai fost acasa de cateva zile; nu prea mai vedem, observam sau mirosim lucrurile care ne stau prea aproape, prea mult;
  • mirosul dulce si mangaietor de carte veche, imprumutata de la biblioteca sau cumparata de la anticariat;
  • interiorul masinii de serviciu a unui domn; miroase a simplu si necomplicat, contrar personalitatii domnului respectiv, din care zau daca am inteles prea multe;
  • somnolenta din mirosul de zahar incalzit, pe punctul de a se transforma in caramel;
  • mirosul fabulos de bland si cuminte din budinca de macaroane cu branza dulce si nu doar, stafide si multa vanilie;
  • mirosul usor aseptic si medicated al uleiului de tea tree;
  • forta din argila umeda;
  • combinatia de arome a craciunului;
  • hartia;
  • lipiciul;
  • acetona si lacul de unghii;
  • mirosul umerilor incalziti de soare.

5 comments:

Miha said...

Miam-miam, cate mirosuri gustoase! Asa zici tu ca miroase zaharul incins?

Ada@AgentMiau said...

Amin! Cata uimire sa vezi ca cineva s-a gandit sa-mi adune toate mirosurile preferate si sa le aseze frumos intr-un post pe o pagina de blog care-mi place tare mult!

Danonino said...

@Miha: da, asa zic :)Ce sa fac le-am adunat si eu pe toate :)

@AgentMiau: :) Ooo, pai asta inseamna ca avem tare multe mirosuri in comun. Ca sa vezi, cate gusturi bune la numai doua fiinte :P

Magarul de Aur said...

Cum, cum e cu carnea aia? Mancam carne, miss Danonino? De cand??

Danonino said...

Nu mancam neaparat daca ne putem fofila insa tare ne place cum miroase :)