Monday, May 30, 2011

Mijlocul vietii

Pentru ca am ereditate buna si ceva deprinderi antiaging, mijlocul, fie el si metaforic, al vietii mele va fi pe la 47 de ani (:P) Bine, si pentru ca imi doresc tare mult sa fiu bunica. Pentru cat mai multa vreme.

Indepartarea de mijlocul proprie-mi vieti nu ma impiedica de la a admira varsta la care poti sta calm in punctul din care ai cea mai buna panorama asupra intregii tale vieti. La mijlocul vietii, cu mainile streasina la ochi, intelegi cum ai ajuns acolo, din ce esti construit, ce poti face si ce nu poti face. Poti intrevedea cum o sa continue. Intelegi cu blandetea de care varsta tanara e prea rar capabila.

"Mijlocul vietii este momentul de maxima dezvoltare, in care omul, cu intreaga sa forta si vointa, se mai afla inca in miezul operei sale. Dar tot in aceasta clipa se mai lasa si seara, incepe cea de-a doua jumatate a vietii. Pasiunea isi schimba fata si-si ia numele de datorie, vointa devine inexorabil necesitate, iar cotiturile drumului, care inainte erau surprize si descoperiri, devin obisnuinta. Vinul a fermentat si incepe sa se limpezeasca."

- Carl Gustav Jung

No comments: