Saturday, April 2, 2011

Stropitoare

Azi un domn cu ochelari (atat am retinut din cum arata) si-a zis ca daca sunt in masina de scoala sigur nu stiu despre prioritati si cu aceasta ocazie am invatat despre mine ca reactionez mai repede decat credeam. Si ce m-am mai speriat, la cateva zeci de secunde dupa... Calcam acceleratia si nu ma prinsesem ca depaseam viteza cu care se merge in scoala de soferi.

Ma tot indoiesc de cateva zile. O sa ma umplu de gauri ca o stropitoare, la fel cum a patit bunicul Aadam Aziz din Midnight's Children. El se indoia intre imposibilitatea credintei si necredinta si din cauza asta i-a aparut in burta o gaura care se largea, se largea...

Nu ca as fi stiut vreodata clar insa mi se mai intampla sa intuiesc, sa am certitudini de cateva zile, sa vad strafulgerari. Nu-mi e clar care e scopul existentei mele. De ce fac umbra :P Niciu' zice ca nimeni nu stie, doar crede ca ghiceste si merge cam cu basmaua pe ochi, sperand ca face bine.

Ma indoiesc daca sa fac si eu asa. Ca am niste basmale adorabile si as fi macar decorativa :)

Domnul instructor e siderat ca eu, in loc sa stau, precaut, cu un picior pe frana, stau cu el pe acceleratie. Asa fac si cand ma indoiesc. In loc sa trag basmaua pe ochi scot microscopul. Vreau sa disec de ce-ul nelinistii.

Cine stie, poate ca asa o agravez, cum se intampla cand un aiurit incearca sa linisteasca un omulet plin de lacrimi spunandu-i cu voce scazuta si vizibil anxioasa "nu mai plange...". Omuletul plange mai abitir. Poate daca i-ar spune o gluma si i-ar pune un filmulet haios s-ar mai descreti fruntile, si ale plangaretului si ale anxiosului.

Pana nu ma fac stropitoare, plina de gauri de indoiala, sper sa ma prind si eu ce sa fac/ce sa stau.

3 comments:

Gia said...

foarte bun exemplu cu plangaretul si filmuletul. cand ai indoieli despre viata/ lume nu sta sa te indoiesti. porneste la drum si minuneaza-te :) de pasari, plante, de felul in care functioneaza ochii, degetele, de felul in care functioneaza un avion, un vapor, de limbi si civilizatii vechi, etc :) :*

Andreea P. said...

Cand ai intrebari si cauti raspunsuri, ajuta sa faci ce-ai facut si aici: arunca intrebarea (indoiala, nelinistile) in lume si apoi cuminte, asteapta sa vina raspunsuri. O sa primesti cel putin cateva pe zi (garantat!) si o sa para absolut intamplatoare dar o sa stii ca nu sunt!

Danonino said...

@Gia: ideea e ca eu ma indoiesc si daca e mai bine sa stai sa te indoiesti sau sa fugi de indoiala :P

@Andreea: si asta cred, pana cand nu ma indoiesc :)) Multumesc frumos :)