Tuesday, April 12, 2011

Ne-obisnuinta

Ma tem ca ne obisnuim cam repede cu ceilalti, cu anotimpurile, cu diminetile, cu gesturile frumoase, cu reactiile agresive si comportamentele ne-onorante. Cu noi cand ne dezamagim, cu noi cand facem bun si bine. Luam totul de-a gata. Nu ne entuziasmam, nu ni se (mai) pare special.

Cred ca asta se intampla pentru ca ne lipseste a-timpul si b-exersarea placerii. Daca ne-am aloca zilnic zece minute de placere altfel ar sta lucrurile. Si nu e mare lucru. Sa mergi mai incet ca sa vezi mai bine florile de cais, sa faci o lista cu lucruri care iti plac, sa te miri de o pisica desi ai mai vazut mii de pisici la viata ta, de o piatra, sa mananci incet ceva ce-ti place... Sa recitesti niste dedicatii de pe carti primite in dar, sa bei un ceai/o bere cu inghitituri mici, sa te rasucesti cu scaunul astfel incat sa fii cu spatele la birou si sa inchizi ochii pentru trei minute. Sa te uiti pe niste fotografii mai vechi, sa scrii un gand pe hartie, sa te intiiiiiiiiiinzi cat poti tu de mult dimineata.

Si la polul opus, daca ne comportam ca si cand multe ne-ar fi neobisnuite rade lumea de noi si ne face naivi... Pentru ca seamana dubios de mult cu mirarea unui copil de 2-3 ani care abia atunci vede/miroase/gusta/aude/simte pentru prima data.

5 comments:

Magarul de Aur said...

Cum de postezi 'mneata la zece treizeci punct in fiecare dimineata domnisoara? Stai cu ceasu', iti pui alarma, cum faci?

Vezi, azi te-am pandit :)

Danonino said...

Esti amuzant :) Nu o sa-ti vina sa crezi cum a evoluat tehnologia platformelor de blogging. Stai jos?

Se pot programa postari :) Adicatelea eu le scriu acum un an si programez sa apara azi la 10:30, ca sa ai tu ce astepta. Cam tot ce apare cu ora aia e programat.

De-aia te plateste la multinationala? Sa pandesti bloguri? Rusine :P

Ada@AgentMiau said...

Si eu pandesc bloguri ( acesta in special si alte cateva) si nu mi-e rusine sa recunosc! :)

Magarul de Aur said...

Aaaaa, unde e ea spontaneitatea de odinioara... Programam tot. Pana si postarile de pe blog :P

Danonino said...

@Ada: nimic nu are panditul de bloguri, pandesc si eu cateva. Radeam de domnul, sef peste o turma de oameni la o multinationala, care la ora sedintelor alta treaba nu are :)

Eu ma bucur ca pandesti, sper sa pandesti in continuare si sa-ti placa :)

@Domnul Magar: offf, pai daca ducem vieti ocupate, cand sa mai scriem spontan :P