Saturday, April 16, 2011

Cuvinte intelept folosite

Lumea in care traim ar fi mai buna si mai impacata daca in loc sa muncim pentru a "face" conversatie am invata ceva infinit mai util: sa ne reducem/monitorizam anxietatea. Sa intelegem ca desi simtim nevoia de a o lua la goana, fie si numai verbal, nu ne paste niciun pericol in realitate. Doar in mintea noastra.

Ar fi bine sa avem acces zilnic la un numar limitat de cuvinte, poate asa le-am folosi mai intelept, atunci cand trebuie sau chiar avem ceva bun/important/frumos de spus.

Cand eram mica, intr-o astfel de dupa-amiaza pasnica mama obisnuia sa se strecoare pe furis in bucatarie si sa faca pandispan sau chec. Pentru ca si noi aveam simturile mai mici si concentrate pe joaca, nu auzeam nimic si nici nu miroseam decat dupa ce scosese prajiturile din cuptor, le lasase la racit in fata ferestrelor deschise si se intorcea in casa, mirosind a pufos, vanilie, stafide si caldut.

4 comments:

Anonymous said...

Superb. Aromat. Iti multumesc, draga...

Gia said...

miroase a pufos si a caldut. ce draguuut :)

Miha said...

Da, marturisesc, si pe mine m-ai dat gata cu acest ultim paragraf. Stiu exact mirosul insa nu l-as fi putut descrie asa... exact :) Parca a mirosit si in jurul meu cand am citit...

Danonino said...

@people :P : ma inclin, ma bucur mult ca va place si ca nu le gasiti cuvinte in plus.