Saturday, March 26, 2011

Parfum cu dedicatie

Ce frumos ar fi sa purtam parfum numai pentru cineva anume... Vezi tu, cerceii, fusta, bratara, geanta, cravata slim, camasa aia superba cu dungi groase albe si albastre, le vede toata lumea. Le porti functional si estetic, e drept, dar le porti si social.

In ultimii ani bunul gust a devenit atat de tolerant ca purtam pentru ceilalti si bretele de sutien si partea chilotilor care se aseaza exact deasupra frumosului (cand e bine definit :) ) gluteus maximus.

Ma gandeam, dupa ce am mirosit un vartej de parfumuri ale unui vartej de trecatori (in aer liber, mind you...) ca ar fi tare special sa ne parfumam mai usor.

Doar pentru cei care ne imbratiseaza strans si-si lipesc maxilarul de gatul nostru; doar pentru cei care ne pupa pe obraz, pe bune, cu buzele, nu in vant; doar pentru cei care ne adulmeca suvitele de par si ne fac pielea ca de gaina cand tot imping cu nasul un traseu anume de piele de pe ceafa.

Sa nu ne mai parfumam social ci de drag. Si cu dedicatie. Chiar... cum ar fi sa purtam un parfum anume, dedicat unei persoane cu care urmeaza sa ne vedem? Ar trebui sa o cunoastem bine, sa-i cunoastem micile bucle, vartejuri si curgeri ale gandurilor, sa stim ca-i place cum miroase ploaia pe asfalt vara, aroma de lemn bine uscat, degetele care au frecat frunzele de menta intunecos-racoroasa sau adierea de alge, frunzisul umed si cearsafurile proaspat spalate si intinse la uscat. Sa cautam aroma respectiva si sa o purtam, ca pe un omagiu.

Pentru ca, sa recunoastem, omagii din vorbe spunem destul de rar. Ni se par patetice probabil :)

4 comments:

Cristiana said...

Pentru tine, ingeras... parfum de iasomie .....

Danonino said...

Imi place, multumesc frumos :) Eu ti-as dedica ceva mai condimentat, o sa ma mai gandesc. Cred ca ti-ar placea cardamomul...

Miha said...

You're giving me shivers down my spine, brrrr... The good kind of shivers. Bine ca nu sunt vreun domn mai impresionabil :P

Danonino said...

@Miha, bine ca nu esti :) Si bine ca sunt the good type of shivers, pfui...