Sunday, November 14, 2010

Lucrurile de care ne agatam

Cateodata cand ma uit in cutia cu cercei ma sperii. Cand i-am putut cumpara pe toti? Atatea culori, atatea forme, atatea texturi si materiale diferite. Chiar ma intreb cum de am mai reusit sa fac si altceva inafara de a fugari si prinde cercei cat mai variati. Anul trecut mi-am pus chiar target la cumparat cercei.

Nu am gauri in urechi decat de aproape patru ani. Dupa ce mi-am tuns coditele. Si m-am tuns dupa... cum se tund femeile, nah, cand li se schimba viata. Aveam 24 de ani fara cateva luni si invatam sa nu ma sperii prea tare cand ma intorceam seara singura acasa, dupa ceva ani buni de intors mana in mana.

Si probabil m-am gandit ca daca imi pun globulete colorate, ca un brad de craciun, o sa-mi fie mai bine :) Twinkle twinkle little star.

Suntem tare fragili daca ne agatam cu toate puterile de niste bieti si delicati cercei. Da' ne agatam atat de bine ca ne refacem din orice.

E fantastic de frumos cat de fragili dar incapatanati si perseverenti sunt oamenii. Acum eu, evident, dramatizez putin. Fragilitatea-dar-puterea oamenilor se vede mult mai clar in alte situatii, cu adevarat serioase si transformatoare, nu in cliseisticele ruperi de corazon dupa prima iubire.

Nu conteaza de ce ne agatam (stiu pe cineva care s-a apucat de colectionat stilouri si nah, cum sa te sprijini intr-un stilou, se sprijina el de tine :) ), ce conteaza e ca ridicam privirea si intindem mana catre ceva si de-acolo se reporneste intreg mecanismul.

Cugetari declansate de ultimele amintiri si obiecte aruncate la gunoi pentru ca eu, eu de-acum, nu mai eram deloc in ele. Nu am reusit deloc sa-mi amintesc cu ce ocazie am primit o intreaga menajerie de animalute din plastic, ca soldateii cu care se jucau baietii la gradinita. Was I that childish? :) Neaaaaaah... :))

PS: si nu, cerceii nu sunt o adictie. Jur pe mustata si codita mea si aduc ca proba "postul" de cercei pe care l-am finalizat abia saptamana trecuta. Doua luni no cercei for Danonino. A fost jenant de usor.

No comments: