Tuesday, September 21, 2010

Recrutez 5 oameni buni :)

Buni la ceea ce fac si buni la suflet, dornici sa contribuie si sa ridice ceata de pe drumurile inca neclare ale altora. Care poate ca si-ar dori sa o ia pe acelasi drum doar ca habar nu au ce inseamna si cu ce se mananca. Apropos de gluma excelenta de ieri a unui coleg: vlookup asta e vreun fel de mancare?

Un om de IT, pasionat si care sa aiba o privire de ansamblu de-a dreptul... inginereasca asupra domeniului. Adica sa stie unde sa caute ceea ce nu tine de specializarea lui, pentru a putea lamuri niste tineri din categoria de varsta 18-25 daca li se potriveste o cariera IT, ce ar trebui sa faca daca isi doresc una si ce presupune ea. Sa ii inspire povestind din propria lui experienta si realizand interviuri cu alti oameni care si-au ales un astfel de drum plin cu patch-uri, bucatele de RAM si de sql, pe care serpuiesc cabluri sau stralucesc infrareds.

Un jurnalist. Online sau offline, sau poate TV. Un om care si-a dorit sa gaseasca cele mai bune povesti, sa le spuna lumii intregi. Un om care a primit de la cineva virusul jurnalismului si care vrea sa viruseze pe cat mai multi la randul lui.

Un medic, un Om care practica medicina ca vocatie si nu pentru ca in familie toti sunt medici.

Un psiholog/psihoterapeut/coach. Unul cu ego-ul mai degraba mic si cu o dorinta sincera de a contribui la viitorul unor tineri interesati de aceste domenii, chiar daca ei nu ii pot cumpara acum pe bani grei consilierea sau cursurile.

Un fotograf. Da, un fotograf. Care sa traiasca din asta si sa ii indemne si pe altii sa-si descopere talentul si sa vada daca pot face si ei la fel: sa traiasca din darul lor de a vedea. Sa le povesteasca si bucataria din spate, si tips&tricks si efortul necesar.

Ii caut pe oamenii astia pentru ca exista un site de-a dreptul dazzling care vrea sa faca lumina pentru cei aflati la varsta alegerii unei cariere. Iar noi, la Dazzle, avem nevoie de expertiza lor pe respectivele domenii pentru ca sa putem oferi lanterne cat mai variate si cat mai de folos. Vrem sa fim un fel de Petzl ai siteurilor de orientare in cariera :)

Ii caut aici, pe blognaiv, pentru ca mi-am cunoscut o parte din cititori si stiu ca sunt exact genul de oameni care vor sa contribuie, carora le pasa si care stiu ca au si ei responsabilitatea de a face daca nu o lume mai buna in general atunci o lume mai buna in particular. Or asta e una dintre ocazii: sa oferi informatii pe bune despre o cariera sau alta, informatii din viata reala si din cartile care merita unor tineri care isi pot alege mai bine ocupatia, datorita tie.

Daca esti chiar tu unul dintre cei 5 oameni buni sau il cunosti pe unul dintre ei, da-mi un mail pe daniela.elena.david[at]gmail.com.

PS: "What you leave behind is not what is engraved in stone monuments but what is woven into the lives of others."
PPS: daca iti place ce faci si vrei sa contribui povestind despre asta, eu pot largi oricand numarul la 5+1 :)

2 comments:

Gloria said...

Ce buna idee ai avut tu sa cauti oameni buni si pe blognaiv :)

Danonino said...

Pana acum am gasit deja pe unul dintre ei :) Da, cred ca a fost o idee ciudata cu ceva succes.