Thursday, December 3, 2009

A picta elefanti albastri in miez de noapte

E 11 noaptea. Trecute fix. Niciu sta prin preajma, "o arde autist" cu castile pe urechile cele doua. Din cand in cand mai scoate cate un "bukra wba'do". Are o ureche muzicala cvasi-perfecta, recunoaste orice piesa de la primele masuri dar voce nu prea are :)

A pus pe unul din bratele canapelei un borcan pantecos plin cu apa si a scos niste acuarele. Aaaa, si o pensula. Asta inseamna ca a luat in sfarsit pensula care zacea in baie de doua saptamani, intr-o jumatate de sapuniera plina cu apa care se evaporase demult.

Pe langa colectii lungi de onomatopee pe care doar ea si China de la Pink Martini le pot pronunta, mai scoate afara din gura si un varf de limba roz. A concentrare.

Niciu picteaza un elefant albastru.

"Parapaparaparam- rarom-whatyouwere-dosvedanyamiobambino".

S-a facut si jumatate. Niciu picteaza in continuare elefanti albastri. E foarte concentrata si traseaza liniute ca un chinez mic si batran, doar ca ea e lunga si inca tanara :))

Vreo ora intreaga a rascolit prin casa dupa un carton suficient de solid si lung. L-a gasit, era o cutie pe care i-am reciclat-o eu, umpland-o si transformand-o intr-un alt cadou. Acum sapte ani am primit eu cutia de la Dani, "cado" din Germania. Roata vietii face misto de mine in seara asta, cu atatea referinte si stiri nemtesti :) Iar maine in timpul zilei va face misto de cineva care nu ar trebui sa citeasca acest blog, inchidem si noi browserul si ne intoarcem la treaba, madam?

Niciu picteaza un elefant albastru pentru o prietena de-a ei, a carei zi de nastere este maine. Oanei ii plac elefantii mult. Vara asta s-a bucurat foarte tare cand si-a cumparat o bratara cu elefanti.

Dupa ce s-a intrebat oare ce culoare se potriveste cu albastru, vad cu coada ochiului ca a ales rosu. Si pensuleaza un fundal rosu elefantului dolofan, vesel si albastru. Combinatia pare a fi, de la departarea asta, un desen indian sacru.

Oana e o fata norocoasa :) Cati oameni i-ar mai picta elefanti albastri in miez de noapte?

(Oana ca Oana, sa vezi eu!!)

No comments: