Thursday, November 26, 2009

A vedea, vedere

Daca ar fi sa-mi pierd un simt, mai degraba as alege sa nu mai aud. Nici muzica, nici voci, nici sunetul diminetilor intr-un oras mare, nici "no, si-acum...", nici sunet de caramel care atinge peretii tavii cand fac o placinta cu mere. Nici muscatura cu pofta dintr-un mar, nici un salut ingemanat cu un zambet.
Apoi as renunta la miros. La mirosul de iarba, la mirosul de strada uda dupa ploaie, la primul aer cu miros de iarna, la mirosul de piele incalzita de soare, la mirosul orezului de la ZamZam atunci cand fierbe...
Dar sa nu mai vad... asta nu as putea trai. Cu ochii poti sa te bucuri, poti sa te minunezi, poti sa cunosti, poti sa citesti, poti sa intelegi, poti sa vorbesti, poti sa fii sincer. Cu ochii descoperi, cu ochii simti durere, cu ochii stralucesti, prin ochi poti arunca raze sau sageti. Trebuie sa te VEZI ca sa te iubesti, trebuie sa ii VEZI sa sa ii iubesti, unele lucruri nu le crezi daca nu le vezi si putine lucruri sunt mai frumoase decat o pereche de ochi inchisi la culoare, cu umbre de gene negre, straluciri, luminite si atat de multe nuante. Sunt fascinanti ochii oamenilor, fascinanti, vorbareti si creatori.

4 comments:

D. said...

Tre' sa-ti dau o licenta photoshop. Ca sunt superbe, au idee si punctum si de toate dar sunt strambe :P

Danonino said...

Asa am vazut eu, stramb :)

Sa-mi dai, ca imi placea acum ceva vreme sa ma joc in Photoshop, ocupatia mea preferata era sa luminez toate fotografiile si sa corectez omuletii de cearcane :)

Danonino said...

Inafara de stramb, alt feedback n-ai, feedback de specialist? Am I any good, Sir?

cristina.bordoiu said...

am ajuns intamplator pe blog-ul tau si am dat de postul asta. tot intamplator (sau poate nu) mi-am facut lucrarea de diploma pe tema "amenajarea interioara a centrului de reabilitare pentru nevazatori" care se construieste acum in bucuresti. am avut asadar sansa de a sta de vorba cu multi dintre ei si mai ales cu presedintele asociatiei nevazatorilor din romania (radu ruba pe nume) si ai fii surprinsa, zau, de cate poti afla si in ce masura orbirea iti poate pune in valoare potentialul perceptiv. mi-ar placea sa-ti povestesc sau sa-ti dau sa citesti cate ceva despre asta...ca vad din blog o sete de cunoastere...dar asta doar daca esti curioasa...caz in care astept un semn.