Tuesday, August 11, 2009

Traversam -ca sa nu uit-

Ieri noapte am vazut un arici pe langa bloc. L-am mai vazut si primavara, si atunci m-am mirat de cat de repede se misca. Aricii sunt vitezomani noaptea. Stimabilul arici se plimba agale, cu doua labute in civilizatie (adica pe bordura de beton) si cu restul de doua in natura (recte spatiul foaaaarte verde si luxuriant care inconjoara blocul meu. Feel free to hate me.). Se gandea sa traverseze si isi misca fundul grasan in ritmul fasaitului ierbii inalte. Apoi a simtit probabil trepidatiile solului pe masura ce ma apropiam si a stat putin sa cugete. A ridicat capul, sa vada care-i faza si apoi a accelerat. Avea ochi negri dar luminosi.

Tot ieri noapte, pe aleea de la Metoc traversa un melc. Melcii nu sunt vitezomani nici daca isi doresc cu toata taria lor, nici daca ar conspira universul. Numai ca melcul asta a deturnat zeci de picioare. De dupa ramurile smochinului s-a auzit cum un el i-a soptit unei ea care se ridicase de la masuta: ai grija sa nu calci un melc, traverseaza aleea. E bine ca a supravietuit, era o frumusete de melc, deloc timid ca altii. Acum, ca stiu ca ii placeau ceaiul si smochinele proaspete, e firesc sa fiu partinitoare. Homo sum.

Daca s-ar trasa zebrele cu rosu si verde ar fi tare frumoase. Si inutile noaptea, mai putin mie si altor vietati nocturne traversante, care nu ne miscam in cochilii de metal.

1 comment:

castleless said...

sa inteleg ca nu's singurul melc caruia'i plac ceaiul si smochinele proaspete... amuzant.