Tuesday, April 7, 2009

Observatie cu taximetristi

Interesante studii de caz taximetristii astia.

Conduc la fel de smucit cu tenta de disperare ca majoritatea femeilor in a caror masina am indraznit sa ma urc. Frane bruste, mers in linii drepte usoooor tremurate, porniri la fel de bruste, pasiuni subite pentru caroseriile si oglinzile retrovizoare ale partenerilor de trafic.

Totusi, daca le spui clar pe unde sa te duca si le dai un deadline (insuflat inocent, gen "Ce ziceti, ajungem in patruzeci si cinci de minute?", intr-o maniera tipic masculina o iau pe oriunde si fac orice ("to boldly go where noone has gone before") numai sa te aduca la destinatie inainte de termen. Descatusarea masculului vanator. Asa ca atunci cand vreau sa ajung rrrrapido prin oras ii intreb suav daca ajungem in 30 de minute, ca sa stiu ca ajung in 20.

Azi am mers cu unul care avea pe bancheta din spate o bogata sortimentatie de ziare si reviste, plus cateva carti din colectia Adevarul.

3 comments:

Cristiana said...

Dani, urmaresti Tristeza Ioanei?????
Eu nu mai scriu nimic de 24 de ore, prinsa intre telenovela de acolo si nebunia de la Chisinau, unde se afla doua fiinte foarte apropiate mie, o mama cu fetita ei de 10 ani... o nebunie... Ca in povestile noastre, cu un ochi rad si cu unul plang... La serv., citesc cu voce tare si ne dor falcile de ras... cred ca din vara trecuta nu am ras atata!!! Puuuup!!!

Cristiana said...

Scuze! initial am vrut sa ti spun ca ai dreptate in ce priveste istoria taximetristilor!!! Am si eu o droaie de povestioare cu ei!!! Hazlii, dar e si una uluitoare!!
Pup din nou, cu dor, cu foc, tzok-tzok !!! (cica presedintii fac 3tzok !!!)

Danonino said...

Eh, normal ca urmaresc :)