Wednesday, April 22, 2009

Continuous Love Affair

"If you don't have a continuous love affair with your partner, someone else will!"

Mi-a placut asta. Cu toate ca, in general, partea inselata nu e de parere ca are vreo vina :)

Si daca are?

Ce-mi mai place tare mult este genul de revelatii avute la intoarcerea unei probleme fix invers.

8 comments:

Ioana_du said...

Asta inseamna ca esti dispusa sa intorci problema fix invers, ceea ce e grozav! Dar sunt multe persoane care nu accepta sa faca asta, intrucat au impresia ca detin cheia adevarului universal :) Mi-e groaza de din astia :)

castleless said...

io nu intelege. cum arata chestia asta intoarsa fix invers? cu alte cuvinte.. din ce directie o intorci invers? transversal, median, longitudinal?

Danonino said...

Logitudinal, Liviu :) Adica te uiti la actul de a insela din perspectiva in care cel care o face cauta si gaseste in alta parte lucruri pe care partenerul promisese ca i le va oferi. Numai ca intre timp a uitat sau a coborat chestia asta din lista lui/ei de prioritati.

Ioana, o daaa! Un exercitiu mental de intoarcere cu fundul in sus a orice e foarte Gemini-like :)

No talk, no fun :)

"Adevar", "universal", "normalitate"... Cam seamana intre ele.

castleless said...

adica partea care inseala este indreptatita sa insele...? nu sa comunice, nu sa ceara, nu sa faca alta alegere (ca unde nu e nici nu ai ce cere).
adica, daca s'a pierdut ceva pe parcurs... e ok sa avem relatii din bucatele? de la ala imi place sexu', de la ala imi place emotia, de la ala imi place adrenalina...?

Danonino said...

Nu asta am spus :) Nu am pomenit nimic de bucatele, eu cred ca in realitate oamenii nu sunt atat de cinici incat sa insele pentru ca si-au propus asta intr-o dimineata, din plictiseala.

E despre asumarea responsabilitatii pentru faptul ca ai uitat sa te preocupi zilnic de acea persoana care se presupune ca este cealalta parte din viata ta.

Zicea Bob Marley undeva ca "to every little action there's a reaction". Le cam nimerea el...

Apoi, oamenii cer cateodata si de unde nu e. Legea investitiei :)

castleless said...

ei, asta e autre chose. initial formularea "partea inselata nu e de parere ca are vreo vina" avea ca si concluzie imediata... partea inselata preia din vina partii care inseala (considerand ca ar fi o cantitate fixa de vina ce se imparte... sau nu - defect matematic, nevermind).
dar chiar si asa, de la "asumarea responsabilitatii pentru ca ai uitat sa te preocupi zilnic" pana la subiectul "a insela" este o distanta crunta... aici apare cam direct, asa hop-tzop!... mai mult ca o scuza... bineinteles, astea din punctul meu de vedere.
si tot din puctul meu de vedere. inselatul daca este, el este "de la sine". motivele... se gasesc pe parcurs, ele sunt doar paravane.fiindca in fond daca persoana care te "forteaza" sa inseli nu'ti este compatibila... ce pana mea ai cautat langa ea in first place?... si ce mai cauti, eventual? ...doar gaselnite pentru meschinarii.
ps. debordez de fericire, se vede nu?

Danonino said...

Foarte picturala expresia "distanta crunta"... Ma face sa ma intreb daca nu cumva "crunt" s-ar putea regasi in durerea si confuzia celui sau celei care ajunge sa insele. Pentru ca, repet, oamenii nu sunt atat de cinici incat sa insele din plictiseala sau pentru ca le place.

Cat despre "ce-ai cautat langa ea in the first place"... Aici povestea nu e asa lunga: confuzie intre compatibilitate si atractie sexuala. Si daca ultima dureaza mai mult decat media, iaca te-ai trezit intr-o relatie :) Dupa standardele sociale si poate si dupa ale tale. Apoi actioneaza legea investitiei emotionale.

Treaba e, parca nu erau si asa suficient de complicate relatiile intre oameni si fara atractia sexuala... :)

castleless said...

deci confuzia intre ce vrei si ce vrei de fapt... sau intre ce vrei acum si ce vrei pour toujours duce la asa ceva...

apai io zic ca ma bucur sa aflu ca macar uneori prostia se plateste. desi iata ca nu se plateste. se da vina pe cel'lalt ca nu e ok si se sare si in alte curti. frumoasa reteta.

cred ca de aici reiese ca sunt un om foarte bun! hoho! :P
chestia e ca:
1. m'am saturat de istorii in care vad ca unu din cei doi (sau ambii) face alegerea in functie de chestii de suprafata, tip greiere si apoi plange. si se considera furnica nedreptatita.
2. tot raman la convingerea ca exista o liota mare de persoane (de ambele sexe) care au in sange (sau in convingeri) solutia usoara cu inselatul. crede'ma pentru unii e chiar placere, e un modus vivendi. tot ce mai trebuie sunt cateva motive de ochii lumii.