Monday, March 16, 2009

Prapastie de furnica

Cateodata suntem jenanti de-a dreptul cand credem ca toate prapastiile sufletului noi le-am descoperit, trait. Ba nu, noi le-am inventat. Noi, eu cu el. Sau dupa caz :)

E drept ca pe unii ii doare mai tare si ca prapastiile altora sunt adanci ca o urma de gheata in noroi.
Cica si furnica se tine de cuvant...

10 comments:

Anonymous said...

??????

roman said...

"Marele Razboi" cred ca se numea. l-am vazut prima data cand eram micut. l-am vazut apoi mai tarziu si mi s-a parut la fel de impresionant. e un film romanesc despre razboi, evident regizat de Sergiu Nicolaescu.

niciun film despre razboi (si am vazut multe), inclusiv toate alea de la hollywood, nu s-a apropiat de asta. nici chiar cele indiene :)

niciun film nu a mai reusit sa redea durerea si disperarea razboiului asa de bine.

asta face si Maria Tanase cand blesteama!

romanul nu se pricepe de minune numai la chefuri si petreceri. stie la fel de bine, poate mai bine sa sufere. cand sufera romanul, sufera pomii, albinele si tarana de sub copitele cailor.
suferinta romaneasca si expresivitatea ei sunt stiute cel mai bine de Grigore Lese. e roman si sufera aproape in toate melodiile. muzica lui e total diferita de tot ce ai ascultat inainte de el.

Danonino said...

Anonimus, iti pot spune doua lucruri cu "s" pe care le puteai face la ora respectiva si iti aduceau mai multa fericire decat sa sapi unde nu trebuie, unde nu intelegi (observ dupa expresia profund interogativa) si unde nu iti asumi numele...

Danonino said...

Ce frumos ai scris, Roman! Sa radiezi durere, asta da suferinta expresiva si care doresc sa ramana strict in creatia artistica...

Am tot ascultat in ultima vreme Maria Tanase si am dat de povestea acestui cantec, cum a fost cules, reactia Mariei Tanase cand l-a inregistrat si alte aspecte la fel de emotionante. Si m-a pus pe ganduri cu privire la ochelarii de cal pe care ni-i punem cand credem ca toate profunzimile le-am inventat noi, in modernitate.

Am sa caut si Grigore Lese, nu am ascultat pana acum decat intamplator.

roman said...

nu numai in antichitate se practica ganditul in profunzime :)
asta cred mai ales cei care urmaresc telenovele.

ar fi prea dureros de acceptat pentru noi ca totul s-a facut, s-a spus si s-a gandit inaintea noastra.

Galen era un medic in vremea de glorie a imperiului roman. progresele lui in medicina au fost considerate si chiar erau revolutionare. asa de mult au fost influentati totii medici de munca si de lucrarile lui, incat la o mie cinci sute de ani de ani dupa moartea lui se foloseau acelasi metode inventate de el. abia prin 1500 si-au dat unii seama ca Galen nu avea dreptate chiar mereu si au inceput progresele in medicina.

iti dai seama unde era medicina azi daca faceau asta cu mult inainte ?

castleless said...

danonel - uite varianta mea http://www.youtube.com/watch?v=q04jU9d-eNw
roman - iti dai seama cati morti sau chinuiti erau daca doftorii ieseau din albia cunoscuta inainte de a fi apti, de a avea cunoasterea necesara acestui lucru?

Cristiana said...

Va pup pe toti... imi era asa de dor de voi, incat am lasat totul o clipa si am venit si eu in vizita pe la voi..
Ma bucura si imi moaie sufletul ce citesc pe aici... eu sunt FanLese si ma pierd prin preajma dansului uneori.. Iubim Mosii amandoi si toti cei de prin jurul nostru si asta spunem noi ca e bine...
Dani, dansul are o emisiune duminica "La portile ceriului" poti sa te uiti. Pot sa-ti dau si CDuri, daca ai vrea..
...tare ma bucur de ceea ce iubiti si voi... mi-a placut si chestia cu ganditul in profunzime care nu se practica numai in antichitate... Roman... eu m-am gandit ca Roman nu este numele tau, ci un fel de pseudonim: Român...
Noapte buna, dragilor !!!

Cristiana said...

uite ceva bun
http://www.spiritromanesc.go.ro/

roman said...

Castleless, nici cand au iesit din albia aia nu erau deloc apti. medicina din evul mediu a fost mult mai cruda si mai invaziva decat medicina din vremea lui Galen.

Cristiana, Roman e numele meu. pe bune! ;)

postarea aia cu ganditul in profunzime, e neterminata si nu stiu sigur daca se intelege exact ce am vrut sa zic, dar o s-o las asa. am apasat pe butonul de "publish your comment" fara sa vreau si am zis ca o sa revin apoi si sa o termin, dar o sa o las asa :)

Cristiana said...

Frumos nume, Roman!!!
Si sa stii ca mi mi+a picat bine postarea asa cum a fost, am discutat mult in tinerete a propos de faptul ca tot ceea ce s+a gandit bine a fost in antichitate ..dar se incurca gandirea cu hotararea, pentru ca multi oameni de+a lugul timpului au luat hotarari fara sa gandeasca sau au toooot gandit fara sa ia hotarari...
Mi-a placut si postarea despre Maria Tanase... Cunosc o femeie... Uuuu!! nici nu stiu cum sa spun... fantastica... multipla laureata a premiului Maria Tanase, care merita ascultata (vorbeste relaxata dupa 12 noaptea!! cand scapa de copii, catei, papagali, vrabiile si porumbeii de la pervaz, o parte din oamenii care ii trec prin viata, etc) vorbind desprea Maria Tanase, cu glas de voievod si suflet juruit valorilor inalte.. vorbeste la fel cu tine de felul in care MT dureaza disperarea...
(.. seeerviciu... pa!!)